14 Ekim 2022

genel-anestezi1.png

Genel Anestezi ve Sedasyon ile Diş Tedavisi Hizmeti

Merkezimiz Genel Anestezi ve Sedasyon ile Diş Tedavisi hizmeti vermeye başlamıştır. 10.06.2022 tarihinde Sorgun Devlet Hastanesi ile imzalanan protokol gereği merkezimizde zihinsel engelli hastalarımız için Genel Anestezi ve Sedasyon ile Diş Tedavisi hizmeti verilmeye başlanılmıştır.

Merkezimizde başvuruda bulunan, otizm ve yaygın gelişimsel bozukluğu olan çocuklar ile zihinsel bedensel vb. engeli bulunan kişiler ile kooperasyon güçlüğü yaşayan hastalarımızın ağız ve diş sağlığı tedavileri (diş çekimi, dolgu, kanal tedavisi, diş eti tedavisi, diş taşı temizliği) yapılan protokol dahilinde,Sorgun Devlet Hastanesi bünyesinde yer alan tam teşekküllü ameliyathanelerde genel anestezi ve sedasyon altında ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Hastalarımıza uygulanacak olan diş tedavileri, planlandıktan sonra operasyon öncesi anestezi muayeneleri yapılmak üzere Sorgun Devlet Hastanesi anestezi polikliniğine yönlendirilmektedir. Anestezi Muayenesinde öncelikle hastanın detaylı sağlık öz geçmişi (Sistemik hastalıklar, alerjiler, geçirdiği ameliyat veya hastalıklar, sürekli kullandığı ilaçlar vb.) değerlendirilip, gereken tetkikler yapıldıktan sonra diş işlemleri için randevu verilmektedir.

Bu hizmetten yararlanmak isteyen hasta ve hasta yakınları için Merkezimize gelerek muayene olmaları gerekmektedir.

Genel anestezi nedir?

Genel anestezi, hastaya damar içi ilaçlar ve bayıltıcı gaz verilerek narkoz halinin sağlandığı anestezi tipidir. Çoğunlukla korkan ve endişeli hastalarda, mental retarde (zihinsel engelli) kişilerde ve lokal anestezinin yeterli olmadığı vakalarda tercih edilmektedir.

Sedasyon ise hastaya sadece damar içi ilaçlar verilerek yarı uyur halin sağlandığı anestezidir.

Sedasyonun uyuşturucu etkisi yoktur, dolayısıyla cerrahi yapılacak bölgenin uyuşması için hastalara ayrıca lokal anestezi de yapılmaktadır.

Kimler Yararlanabilir?

Merkezimize başvuran ve genel anestezi altında diş tedavisi yapılması gerekliliği diş hekimi tarafından belirlenmiş, zihinsel engelli hastalar, bu hizmetten yararlanabilir.

Bu hizmet için mobil diş ünitesi, merkezimizde mevcuttur.

Merkezimizde Sağlık Bakanlığı Sorgun Devlet Hastanesi ile yapılan protokol dahilinde, Pazartesi günleri genel anestezi altında diş tedavisi hizmetleri, hastalarımıza 10.06.2022 tarihinden itibaren verilmeye başlanılmıştır.